HOME ABOUT TUTOBIES TIPS&REVIEW RAKAN BLOG TEMPAHAN

9 cara untuk mencari orang yang berminat dengan perkara yang sama seperti yang anda?

Pernah tak korang berharap agar kawan kawan korang ada minat yang sama dengan korang?

Kadang - kadang bila korang ajak pergi karaoke ke gym ke tapi dorang lebih memilih untuk relax kat rumah je. Atau bila korang share lagu atau cerita tapi dorang fikir macam 'bosan lah' sebab dorang tak ada minat yang sama dengan korang. Mesti korang stress kan ada kawan macam ni?

Ada 9 cara untuk mencari/mengetahui orang yang berminat dgn perkara yang sama macam korang.

Menggunakan Internet untuk kebaikan anda
Internet ialah sesuatu yang sangat berguna untuk mencari seseorang yang mempunya minat sama dengan korang. Korang boleh cari melalui pelbagai jenis laman sosial. Contohnya Facebook, Twitter, Instagram, Wechat, Blog, Tumblr atau Youtube. Korang boleh join group di Facebook.

Mengikuti Aktiviti Yang Berkaitan Dengan Minat Anda
Jika anda mempunyai minat terhadap fesyen, anda boleh mengikuti perkembangna tentang fesyen. Contohnya, KL Fashion Week atau Pestle and Mortar's Smashing Weekend. Anda juga disarankan agar menghadiri pertunjukan fesyen.


Ingin mengetahui selebihnya?
baca selebihnya di SINI

2 comments:

  1. jarang sangat jumpa kwn yg mempunyai minat yg sama ni. kdg2 benda yang mereka minat, tapi kita tak minat. hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah susah tu.. nanti kalau nak borak atau bergosip susah sikit.. dorang akan jadi blur blur

      Delete

Komen anda sangat dihargai :)